Ta steget – även om det är litet

 

Att ta steget att göra något för första gången är ofta mer eller mindre läskigt. Att ta nya steg och gå från något du känner igen, till något som du inte har provat förut. Här gäller det att viljan att uppnå det möjliga, är större än rädslan för riskerna. Kanske kan vi här istället använda oss av rädsla, fast från andra hållet! Rädslan för att missa det som finns på andra sidan det nya steget!

Min vilja att kunna bidra till utveckling, inspiration och väcka tankar bl.a. i ett nyhetsbrev, ja den viljan är större än rädslan i mig att ta stegen utanför min “comfort zone”! Eller så kan man säga att rädslan för att inte ha provat är större än riskerna!Tip toe if you must, but take the step.

Att ta steg mot nya områden kan behöva lite förberedelse och planering, beroende på typen av steg eller förändring du vill göra. Och den här delen i processen kan vara nog så utmanande; att lägga tid och engagemeng i att förbereda för en förändring eller ett nytt steg. Att faktiskt ta ditt ouppfylda behov på allvar! Men det är bra om du är uppmärksam så att du inte fastnar här för länge. “Jag behöver nog kunna mer, gå den där kursen först, samla mer innehåll, titta mer på hur andra gör först, det kommer kanske någon och sätter igång den här förändringen åt mig….”

Om du väntar på perfekta förutsättningar, ja då är risken att du inte kommer någonstans! Absolut behövs det mer eller mindre förberedelser och plannering, men när är det befogat och när är det dina rädslor som försöker övertala dig att du nog inte är redo än? En vän jämförde detta med att hoppa bungy jump eller skärmflygning; du behöver förbereda, kolla säkerhet, få instruktionerna… men så småningom gäller det att utmana rädslan och faktiskt hoppa!

Jag är själv inne i en period där jag försöker vara i ett “agerande” flöde. Jag är inne på nya marker och undrar hur jag ska göra, vad andra ska tycka och om jag inte borde förbereda lite till först… men vilken energi det finns i att faktiskt hoppa och hantera och lära allt eftersom! Eller som Pat Flynn säger:

Pat Flynn - quote

“I would much rather live a life full of ‘OH WELLs’ than a life full of ‘WHAT IFs’..”

 

Så vad skulle du kunna ta för steg denna veckan? Om än bara ett litet men ändå ett steg närmare det liv DU vill leva. Och skulle du kanske kunna våga dig på att ta ett steg redan nu, kring något där du tror att du behöver vänta in bättre förutsättningar? Huvudsaken är att DU är medveten om vilka val du gör och varför!

Share Button